HET GREEN KID IDEE

Een kleintje op komst? Dan komt er een hele hoop op je af! Op het internet en in de winkels is er heel veel te vinden. Op Pinterest en Instagram ziet alles er mooi uit. Maar wat heb je nu precies nodig? En welke stijl past het beste bij jullie? Zijn de mooie spulletjes wel van goede kwaliteit? Is het veilig voor een pasgeboren babyhuidje en goed voor het milieu? Allemaal vragen die op je afkomen als je aan de slag gaat met het uitzoeken van de babyuitzet en het inrichten van de babykamer. Op sommige momenten zie je door de bomen het bos niet meer. Herkenbaar gevoel? Dan ben je bij The Green Kid aan het goede adres! 

The Green Kid heeft als doel het leven van aanstaande ouders net iets makkelijker te maken! Zo heeft het Green Kid team nagedacht (en zelf ondervonden) welke spullen echt nodig zijn (en welke vooral ook niet!). Daarnaast kun je er op vertrouwen dat er alleen maar duurzame spulletjes zijn geselecteerd die oog hebben voor het gevoelige babyhuidje én de natuur! Er worden bijvoorbeeld alleen producten verkocht die zijn gemaakt van biologisch katoen, of met een ander duurzaam/ecologisch keurmerk, zoals het GOTS keurmerk. 

Het Green Kid team heeft verschillende ‘Green Kits’ samen gesteld. Er zijn drie verschillende kits en samen vormen ze een groot deel van de basis babyuitzet! Zo bestaat er een Green Kit Verzorging (voor onder ander het in bad gaan, nageltjes en haartjes verzorgen), een Green Kit Slapen (alles voor het opmaken van een wiegje) en een Green Kit Bevallingstas (het eerste (kleding)pakket voor na de bevalling, handig om mee te nemen naar het ziekenhuis!). Omdat we weten dat smaken verschillen, zijn de kits er in verschillende stijlen. Op deze manier hoef je alleen de stijl te kiezen die bij jullie past en heb je binnen een paar klikken het grootste gedeelte van de uitzet binnen! Een babyuitzet die niet onderdoet aan de plaatsjes op Pinterest en Instagram, maar wel geheel duurzaam en veilig voor het babyhuidje! Dat bespaart een boel keuzes en een hoop tijd.  

Behalve Green Kits heeft het team ook Giftsets samengesteld. Ook de Giftsets zijn volledig duurzaam en in verschillende stijlen beschikbaar. Leuk om te geven op een babyshower of als kraamcadeautje! Zit er niet de Giftset tussen die je zou willen geven, neem dan contact met ons op en dan kijken we wat we voor je kunnen doen! 

WIE ZIT ER ACHTER THE GREEN KID?

Hi! Ik ben Hanneke en bedenker van The Green Kid. In de zoektocht naar de ideale babyuitzet kwam ik er achter dat er heel veel keus is en dat bijna alles wel lief of leuk is. Ik vond het een grote uitdaging om daar een passend en duurzaam geheel van te maken. Het hele proces heeft veel tijd gekost. Waar ik dit in het begin nog leuk vond om te doen, was ik tegen het einde toch een beetje moedeloos. Omdat dit niet de bedoeling kan zijn, wil ik graag mijn zoektocht met anderen delen! Zodat het vooral heel leuk blijft om de babyuitzet te vinden die bij jullie past! Met de Green Kits blijft er tijd over om te genieten van de zwangerschap, maar ook ruimte om toch nog die leuke/lieve accessoires aan te schaffen waar je tegen aan loopt (want de Kits bevatten alleen de basis)!